2 Ekim 2013 Çarşamba

Nazar İğnesine Nazar Değmesin

Dünyaya yeni gelen şirin bir bebeğe her şeyi vermek istersiniz. O sizin yavrunuz, yeğeniniz, kardeşiniz ya da torununuz olabilir. Daha açılamayan gözleri, yumuk elleri ve sadece parmağınızı tutabilmesi ile bu küçük canlıya kötülük gelmesin diye canımızı dişimize katarız. Yastığının kenarına nazar boncuğu iliştiririz onu kötülüklerden koruması için. Oysaki tüm sevgiyle duyduğumuz inancımız onu koruyordur zaten.
Nazar İğnesi


Nazar iğnesi, cibinliklere, bebeğin karyolasındaki yastığa takılır. En az bir tane olması içimizin iyi olmasına yeter. Fakat birçok kişinin getirmesi ile nazar boncukları ile dolan yastığın verdiği ferahlık paha biçilemez. Eski inançlardan kalma olan nazar değmesinin, küçük bebeğin daha da korumasız olmasından dolayı önlenmesi gereken bir şeydir. Bunun için de nazar boncuğu en etkili silahtır. Küçük bebeğin bir mucize gibi görünmesi ona bakan gözlerin kıskançlığını arttırır ve nazar boncuğu bu nedenle bebekler için önemlidir. Ailenin huzurunu sağlar. Kötü bakış ile insanlara zarar verme anlamına gelen nazar değmesinin nazar boncuğu ile önlenmesine inanıldığı için nazar iğneleri çok revaçtadır. Bir aksesuar olarak görülmeye başlanan nazar boncukları, kolyeler, küpeler, yüzükler, bilezikler, tokalar, giysiler, künyeler gibi birçok alanda kullanılmaktadır. İnancı güzelleştirmenin yollarından biri olarak görüldüğü için her yaşta ve tarzda insanın kullanmasını amaç edinmiştir.

Bebek Künye


Yeni anneler bebeklerini süslemek için şirin elbiseler ve ona zarar vermeyecek aksesuarlar alırlar. Özellikle küçüklere çok da yakışır. Bebekler kendilerine hâkim olamadıkları için yüzüne zarar vermeyecek giysiler ve aksesuarlar tercih edilir. Künye de bunlardan biridir. Bebek künye adı altındaki bu aksesuarlar en güzel bebek hediyelerindendir. Üzerinde ismi yazabilir. Ya da üzerinde iyi dileklerinizin bulunduğu bir künye de hediye edebilirsiniz. Bebek ayağı, eli bulunan, üzerinde nazar boncuğu bulunan künyeler de satın alabilirsiniz. Bebeğinizin minik bileğini acıtmayan, sıkmayan bu sevimli aksesuar ona olan sevginizin kocaman bir göstergesi olacaktır. İstediğiniz şekilde tasarlanan bu hediyeler ile siz sadece yapmak istediğinizi söyleyeceksiniz ve size harikalar yaratan tasarımcıların ürünlerine göz gezdireceksiniz. Elinizde


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder