24 Temmuz 2013 Çarşamba

Nazar İğnesi ve Bebek Künye Modelleri

                           

Yeni doğum yapan yakınlarınızı, sevdiklerini ziyarete giderken mutlaka bir hediye götürürsünüz. Bu hediyeler arasında ise daima bebek için bir nazar boncuğu bulunur. Doğum yapan anne için ise çiçek ve kolye gibi hediyeler götürülür.

Nazar boncuğu ülkemizde gelenekselleşmiş bir eşyadır. Türlü kıyafet, aksesuar ve eşya üzerine işlenen bir motiftir. Bebeklere takılan nazar boncuğu bir iğne ile birlikte takılır ve genellikle ucunda bir de altın olur. Bu klasik hediye günümüzde biraz daha gelişerek nazar iğnesi haline gelmiştir. İstenilen ayarda altından yapılan nazar iğne modelleri üzerinde bulunan nazar boncuğu ve uçak, kiraz gibi şirin detaylarıyla hem güzel hem de değerli bir hediye oluyor.

Nazar İğnesi


Bebeğin kız ya da erkek olmasına göre mavi ve pembe nazar boncuğu ile işlenmiş olan nazar iğne modelleri büyük beğeni topluyor. Siz de klasik ama şık bir hediye vermek istiyorsanız nazar iğne çeşitlerini inceleyebilirsiniz.
Bebeklere verilen bir diğer hediye ise "bebek künye"dir. Bebek künye modelleri çocuğun gelişimine göre künyenin büyüyebilmesi için uzatılabilir yapıda üretiliyor. Bu bebek künye modelleri üzerine genellikle çocukların ismi yazdırılıyor. Nazar iğne modellerinde olduğu gibi, bebek künye modellerinde de üzerine eklenebilen uçak, kiraz ve ayakkabı gibi şirin tasarımlar künyeye renk katıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder