23 Ağustos 2013 Cuma

Evde Saç Boyamak

Çoğu kadın ilk saç boyasını kuaförde yaptırdıktan sonra diğer boyama işlemlerini evinde yapmayı tercih eder. Ancak kimi zaman bir sorunla karşılaşılır. Bu sorun da saç boyasının kutudaki renkten farklı çıkmasıdır. Boya alırken kutudaki renk beğenilir fakat kişi kendi saç renginin tonuna dikkat etmez. Doğal olarak, ortaya farklı bir ton çıkar ve mutsuz olunur. Hatta çoğu kişi doğru tonu tutturmak için hemen başka bir boya almaya koşar. 

Üst üste saçları boyamak büyük bir hatadır. Saçlarınızı yıpratmış ve güçsüz düşürmüş olursunuz. Her zaman en az 1 hatta 2 hafta bekleyip sonrasında saçınızı boyamanız daha iyidir. 



Koyu renge sahip saçları açmak daha zordur. Bu saçlar için genellikle renk açıcı kullanılır. Ancak açıcı kullanırken çok dikkatli olunması gerekir çünkü olması gerekenden fazla bekletilirse saçlarınız yanabilir. Saç renginizi aşamalı olarak değiştirmeniz her zaman daha iyidir. 

Saç boyarken her alanı boyamaya özen gösterin. Özellikle saçını tek başına boyamaya çalışan kişiler arkaları gözden kaçırır. Bu nedenle mümkünse bir arkadaşınızdan ya da ailenizden birinden yardım alabilirsiniz. Saçlarınızı boyadıktan sonra bakım yapmayı ihmal etmeyin. Boya görünümünüzü yenileyen bir şey olsa da saçlarınıza zarar veriyor. Bu nedenle hem boyanmış saçlara uygun şampuanlar hem de bakım kremleri ve maskeler ile saçlarınızı canlandırmak sizin elinizde. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder