21 Şubat 2014 Cuma

Telefon Kılıfı 12 Ay Taksitle

"İnsanlar gelirlerini hiç hesaba katmadan akıllı telefon furyasına katılmaya başladı. Artık 13-14 yaşındaki çocukların bile elinde son model cep telefonları görebiliyoruz. Peki ihtiyacımız yokken neden bu kadar bağımlısı olduk bu telefonların? İşte alım gücü olmayanların bile bu kadar çok telefon bağımlısı olması doğru mu?
Geçen gün gazetede okuduğum bir haber dikkatimi çekti. Bu haberde teknolojik aletlerin kredi kartıyla olan satışlarında yapılan kısıtlama yani taksitli satışın kaldırılması vardı. Teknolojik aletlerin satışında artık kredi kartına taksit yapılmayacakmış. Bu yüzden telefon satan dükkanlar, satışlarının düştüğü yönünde şikayetlerde bulunuyorlarmış. Hatta birkaç yurdum insanının yaptığı bana çok ilginç geldi. Burada anlatılana göre bu telefon satıcıları telefona taksit yapamadıkları için telefon kılıfları satıyorlarmış.

Telefon fiyatına, telefon kılıfı satıp, telefonu da yanında hediye olarak veriyorlarmış. Aslında çok akıllıca bir fikir ama buna da bir yasal kısıtlama getireceklerini düşünüyorum. Çünkü bu şekilde olduktan sonra taksitli alışverişi kaldırmanın bir önemi olmayacak ki, yine istenildiği gibi kredi kartıyla alışveriş yapma imkanına sahip olacak insanlar. Eğer bu böyle devam ederse gereksiz bir kısıtlama olarak kalmış olacak. İnsanlar yine kredi kartıyla bütçelerini aşan alışverişler yapabilecekler. Buda kredi kartı kısıtlamasının gereksiz bir uygulama olarak kalmasına yol açacak. İnsanlar telefon yerine telefon kılıfları alarak bir arka kapı bulmuş oldular. Bu kısıtlama getirilen her sektörde bu şekilde devam edecektir. İnsanların bir arka yol bulmasını engellemek neredeyse imkansız gibi görünüyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder