21 Haziran 2013 Cuma

Gelişen Teknolojinin Gelişen Basit Makineleri



Kabul etmeli ki her eşya bozulduğunda tamirci çağrılmaz. Ya da her evimizin dekorasyonunu değiştireceğimizde bir ustaya gerek duymayız; en azından her iş için.

Çivi çakmak, perdeler için korniş takmak, duvar delmek, bir şeyleri birbirine monte etmek ve daha birçok şey için bir ustaya ihtiyaç duyar mıyız? Özellikle de evde tamir etse de edemese de, “tamir etmeye meraklı” birileri varsa, el aletleri evinizin olmazsa olmazlarının arasındadır.

Tamir etmeye meraklı biriyseniz de kesinlikle bilirsiniz ki her gün el aletlerinde ne değişiklikler görülüyor! Tornavidalar, küçük el matkabı şeklinde şarjlı tornavidalar oldu mesela. Eskiden böyle şeyler yoktu. Matkap demişken, matkaplarda da çeşitli değişiklikler var. Yani her gün gelişiyor her şey. Teknoloji ilerlerken, en küçük basit makinalar bile gelişiyor günümüz dünyasında.


Öyle umuyorum ki, matkabın da ve diğer nice ev aletlerinin de bir gün sessiz çalışanı da yapılacaktır! Bozulan şeylerin bana getirilip, tamir ettirilmesini severim; evet bazen tamir edemesem bile. O sırada bu matkapların sesleri falan o kadar gürültülü gelmiyor işime odaklandığım için. Ancak başka bir iş ile uğraşırken o sesi duyduğumda mümkün değil konsantre olamıyorum. Bu gelişen teknoloji inanıyorum ki bir gün bu olanağı da sağlar!...

Matkap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder