29 Kasım 2017 Çarşamba

Saç Dökülmesine Karşı Önlemler

Saç dökülmesi kadın ya da erkek fark etmeksizin herkesin problemi olabiliyor. Genetik olarak ya da çevresel faktörlere bağlı olarak saç dökülmesi yaşanabilir. Nedeni her ne olursa olsun, saçlar dökülmeye başladığı anda müdahale edilmelidir. Öncelik saç dökülmesini engellemektir, engellenmezse kelliği saklama yoluna gidilmelidir.

Saçınızın döküldüğünü saklamak istiyorsanız, salaş saç kesim modellerini tercih etmelisiniz. Özellikle uzun saçlı erkekler bu yöntemi tercih ediyor. Dağınık havasıyla hem kendi havasını değiştiriyor, hem de saçının döküldüğünü bir müddet daha gizleyebiliyor. Saçın açılan kısımlarını diğer saç yumakları ile kapabilirsiniz. Kapatma işlemi sırasında saçı sabitlemek için sprey kullanılmalıdır. Saç dolgunlaştırıcı sprey ile saçlarınız daha gür gözükebilir. Özendiğiniz gür saçlar sizde de olabilir.

Saç Dökülmesine Karşı Ne Yapılabilir?


Zeytinyağı tarih boyunca saçların güçlendirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Saçları besler ve güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller ile saçlarınızı kökten uca besler.
Keten tohumu aynı şekilde protein ve omega 3 bakımından zengindir. Doğal bir şekilde saçların bakımını sağlayan keten tohumu saçları gürleştirir ve yeni yeni saçlar çıkmasını sağlar. Hint yağı ise yoğun yüzeyi dolayısıyla saçları kaplar ve besler.

Son olarak yumurta, en zengin protein içerikli besinler arasındadır. Saçların çok büyük bir kısmı keratinden oluşuyor. Bu keratin maddesinin özünde de protein bulunuyor. Bu yüzden yumurta saçın ihtiyacı olan her şeyi karşılar. Saçın köklerini güçlendirir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder